Contact

We helpen je graag
ContactOver ons
LAAT VAN JE HOREN

Wij zijn er voor jouw vragen!

Ieder mens is uniek. Voor elke cliënt een persoonlijk ontwikkelingsplan met duidelijke en haalbare doelen in ieders eigen tempo. Niet kijken wat er niet kan, maar kijken wat er wél kan! We kijken graag naar de mogelijkheden i.p.v. de onmogelijkheden.

We werken volgens de ‘geef me de vijf’ methodiek. Onze doelgroep heeft duidelijkheid nodig. Door de wie, wat, waar, hoe en wanneer voor hen in te vullen ontstaat die. 

Care4u heeft bijna 15 jaar ervaring met licht verstandelijk beperkte jongeren en (jong) volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum en het werken met deze methodiek. Wijsheid komt met de jaren . . . .

Rust Reinheid Regelmaat
HBO geschoold personeel
Contract met de gemeente

VAAK GESTELDE VRAGEN
Dagbesteding, voor wie?

Voor alle doelgroepen en leeftijden (16-67) met en zonder lichamelijke/geestelijke beperkingen. (licht) verstandelijk beperkt of normaal begaafd.

Waar terecht voor indicatie?

Je kan terecht bij het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) voor wonen met dagbesteding bij Care4u. Dit valt onder de wet langdurige zorg (WLZ). Woon je niet bij Care4u of heb je geen WLZ indicatie dan gaat de gemeente waarin je woont over jou dagbesteding.

In een andere gemeente?

Mag ik naar een dagbesteding in een andere gemeente dan waar ik woon? Met een WLZ indicatie kan je zelf bepalen welke dagbesteding en gemeente je kiest. Zonder WLZ indicatie beslist de gemeente in overleg met jou.

Krijg je 24-uurs zorg bij Care4u of een andere zorginstelling, dan zou het fijn zijn indien de dagbesteding in een straal ligt van maximaal 20km. Het is belangrijk dat je samen met Care4u hoe je op je dagbesteding komt. Wil je toch graag in een andere stad of gemeente naar een dagbesteding dan kan je dit best met je persoonlijk begeleider bespreken.

Ik heb geen WLZ, wat nu?

Het is goed om eerst even te bellen met de gemeente.
het kan zijn dat de gemeente een contract heeft met de dagbesteding waar jij naar toe wil. De gemeente kan dan jou antwoord geven op al je vragen.

Vervoer naar dagbesteding?

Dit kan met eigen vervoer, lukt dit niet kan dit met een taxi
Voor een kleine vergoeding kan je opgehaald worden door een medewerker van Care4u. Dit wordt betaald vanuit je indicatie.

Wat is een indicatie?

Het woord indicatie of indicatiebesluit zal je vaak tegenkomen. Het betekent: hoeveel en wat voor begeleiding je kan krijgen. Zonder een indicatie kan je geen zorg krijgen. In Nederland kan je een indicatie krijgen van het centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of van het Centrale toegang tot maatschappelijke opvang en beschermt wonen in Twente (CIMOT- de gemeente)

Wie regelt wat bij indicatie?

De gemeente – CIMOT regelt de dagbesteding, de begeleiding die je thuis kan krijgen en de begeleiding voor kinderen onder de 18 jaar alsook beschermt wonen. Het CIZ regelt wonen in een zorginstelling zoals Care4u

Dagbesteding

}

LOGEREN

Ambulant

E-mail

Verstuur een bericht

CONTACT

zorg@care4u.nl
0546 216 535
06 27 19 14 33

OPENINGSUREN

Ma – Vr: 8u — 20u
Za: 10u — 16u 

ADRES

Hoofdweg 31
7676 AA Westerhaar – Vriezenveensewijk